Intrede breekcentrale

De werken in de wijk bij de Cederlaan verlopen vlot. Voor de sloop doet volgende week een breekcentrale om puin te breken zijn intrede. Op dinsdag 23 april komen er rijplaten die de werken vergemakkelijken. De ochtend erna monteert de aannemer (Degetec) de breekcentrale op de rijplaten en kan aansluitend het breken beginnen.

De breekwerken zullen tot en met 3 mei duren. De bedoeling is dat de twee puinhopen (zie foto’s) aan de hoek van de Cederlaan en Perziklaan terechtkomen in de breekcentrale, waarna het gebroken puin of concassé iets verder gestapeld wordt in de Perziklaan. Het sloopafval wordt eerst van puinhoop 2 naar puinhoop 1 getransporteerd en daarna naar de breker.

De breker treedt elke werkdag in werking vanaf 7u30 tot 17u. Uiteraard brengt dit wat lawaai, beperkte trillingen en stof met zich mee. Besproeiing met water zal de stofhinder zoveel mogelijk beperken. Het gebroken puin zal later dienst doen op de werf als tijdelijke onderfundering voor de paalmachine en als werfweg.


Voorbeeld van breekcentrale van aannemer Degetec